dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

De Auteur


Luc Swinnen is als arts al 20 jaar intens bezig met onderzoek rond stress. Werkstress is een gesel, tenminste als stress te hoog en contraproductief wordt.

Hij is auteur van 3 bestsellers:

Werk en Stress (1994)
De kleur van stress (1997)
Stress is geen probleem (2009)
"Werk en stress" (1994) is een boek waarin hij de resultaten van een grootschalig onderzoek toelicht dat hij tijdens begin de jaren negentig verrichtte in opdracht van toenmalig Minister van Arbeid, Miet Smet. Voor dat onderzoek voerde hij 24.000 analyses uit. Daarvoor liet hij 16.000 mannen en 8.000 vrouwen een vragenlijst invullen. Hij becijferde voor het eerst in België de kostprijs van stress. Hij kreeg voor zijn onderzoek in 1995 de Prijs van de Verzekeringsgeneeskunde.

"De kleur van stress" (1997) stond wekenlang op de eerste plaats van de Knack boekenlijst als best verkopende non-fictie boek. Het kende 6 herdrukken en meer dan 7000 exemplaren van dit boek gingen over de toonbank.

"Stress is geen probleem" (2009) is een boek voor het grote publiek en voor de beslissers in de bedrijfswereld. Als geen ander weet stressdokter Luc Swinnen hoe je het best kunt reageren op een stressvolle omgeving. In een vlotte en toegankelijke taal vind je er talloze concrete tips en adviezen om beter met stress en overbelasting om te gaan. Het is meer dan een eenvoudig zelfhulpboek, want alle adviezen steunen op een stevig wetenschappelijk fundament. Je leert je omgeving optimaal te beheersen om als een optimistisch en gelukkig persoon door het leven te gaan. Vaak is stress een individuele aangelegenheid, daarom wordt ook ingegaan op de persoonlijkheid en de denkstijlen van mensen.

Product in de kijker

Brain based resources - symposium op 13/06

RESOURCES FOR A RUMINATING BRAIN

 (THE BRAIN IN MIND)   

 

Op ...

Nieuws

 meer nieuws

Congres op 13/06/2019

FROM SYNAPSE TO NEURON TO BRAIN...TO OUR PLACE IN THE WORLD

Op 13 juni vindt ons nieuw congres plaats over het brein.  Op die dag heb je de unieke kans ...

Het Nieuwe boek van Luc Swinnen

Bij het organiseren van dit symposium verschijnt ook een nieuw boek van Dr. L. Swinnen : "WAAROM WIJ VREEMDGAAN EN PARACHUTESPRINGEN. ONS ONBEGRIJPELIJKE BREIN"

Een kantoorliefde starten, fastfood eten, parkeren op de ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2019 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×