Stressmanagement

Actieve Training

HomeTrainingActieve Training

Congres: Het brein in de 21ste eeuw

Op 22 april 2021 organiseren we ons 7de congres, het brein in de 21ste eeuw.

In de voormiddag zal de nadruk vooral liggen op hulpbronnen en resources die dan onmisbaar zullen zijn. In de namiddag zullen we allemaal een inkijk kunnen nemen in de 21ste eeuw met zijn AI, robots, exoskeletten, sensoren in kledie en wearables. Wat heeft zin en wat niet? hoe kunnen we ons het best voorbereiden. En wat doen we om ons brein aan te passen en in conditie te houden. Want al deze technische snufjes zijn wellicht helemaal geen bedreiging voor de mensen die over een vitaal brein beschikken. En daarbij zal dit congres je zeker helpen.

ONZE SPREKERS

 

 

 

GINA PEETERS, beter bekend als Geena Lisa, is onze nieuwe congresvoorzitster. Gina heeft haar carrière als presentatrice, omroepster en actrice een andere wending gegeven en is nu coach bij de VRT. Ze geeft cognitieve gedragstherapie, staat in voor stress-en burnoutpreventie en geeft hartcoherentietrainingen. “het is goed om te durven evolueren en te kijken wat je energie geeft.” 

 

FONS LEROY stond meer dan 10 jaar aan het hoofd van de VDAB. Niemand is beter geplaatst om te beschrijven hoe artificiële intelligentie ons werk en onze manier van denken zal veranderen.
“Een derde van de jobs in 2030 bestaan nu nog niet”.
"Robots zijn onze nieuwe collega’s."

 

NATHALIE VAN RENTERGHEM is facilitator, trainer en acteur. Bij het leiding geven en in gesprekken is elke invalshoek van belang. Iedereen is verschillend en kan de kwaliteit van dialoog, overleg en besluiten optimaliseren. Het is ‘deep’ omdat het verder gaat dan vele traditionele facilitatie methodieken. Nathalie brengt deze belangrijke materie op een boeiende en interactieve manier met oefeningen en ook met de nodige humor. De methode wordt in 20 landen in de hele wereld toegepast in diverse velden: bedrijfsleven, onderwijs, zorg, bemiddeling, gezinsbegeleiding, partnercounseling, politiek.

 

 

 

Voor de maaltijd presenteren we jullie een verrassing als aperitief. LUC VAN IMSCHOOT is lachanimator. Smeer je lachspieren. Het eten zal des te beter smaken.

 

 

 

Dr. LUC SWINNEN  voorstellen is overbodig. Hij is specialist in de studie van de werking van het brein, van burn-out en stressmanagement. Reeds 20 jaar. Hij is tevens auteur van 7 boeken en is een gekend spreker nationaal en internationaal. Hij is organisator van lezingen, van seminars en van dit congres. ( Uiteraard met de hulp van Eddy Vandenbriele die alle papierwerk voor zijn rekening zal nemen).

 

 

 

Keynote: PROFESSOR DR ROSA MARIO BANOS is professor psychopathologie aan de Universiteit van Valencia en hoofd van het LabPsiTec-Valencia Research Group. Zij is tevens Vicepresident en hoofd van diverse Spaanse en Europese researchprogramma’s i.v.m. cybertherapie. Ze werkt aan onze mentale gezondheid en coaching technieken via informatica en communicatietechnieken. Zij is auteur van meer dan 300 artikels en boeken in dit domein. Als internationaal expert in deze materie hebben we haar vanuit Valencia naar Brussel gehaald. In het huis van de toekomst dan nog wel. Alles wordt interactief en humoristisch gebracht.

 

ONZE LOCATIE

We verhuizen van Gent naar Het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Hier kun je aan de lijve ondervinden hoe vooruitgang in technologie en communicatiemiddelen de samenleving maar vooral het individu en zijn het brein drastisch zal veranderen. Alles is er tot in de puntjes verzorgd. Mooie zaal; onthaal, catering en uiteraard een schtterend congres. Parking is er in overvloed.
Adres: Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde

 

PROGRAMMA

10.00 – 10.15 Inleiding van het Congres door Gina Peeters.

 

10.15 – 11.00 Fons Leroy : hoe zal artificiële intelligentie de arbeidsmarkt revolutioneren ? Zal on brein kunnen volgen ?

 

11.00 – 12.00 Nathalie Van Renterghem belicht Deep Democracy. Een moderne vorm van communicatie.

 

12.00 - 12.25 Luc Van Imschoot. Een beter aperitief konden we jullie niet aanbieden.

 

12.25 - 12.30 Samenvatten en afsluiten van de ochtend door de congresvoorzitser.

 

 

 

12.30 – 13.30 Broodjeslunch met soep en drankenbuff en muzikaal intermezzo 

 

13.30 – 14.30 Luc Swinnen : lessen voor ons brein in de 21ste eeuw. Veerkracht in de toekomst, burn-out aanpakken, de zwervende zenuw en een aantal resources waarover we zullen moeten beschikken. Ons brein is een netwerk dat alles te bieden heeft. Even resetten en ook ons autonoom zenuwstelsel aanpakken. Een gamma praktische tips.

 

14.30 – 15.00 Koffiepauze met versnaperingen. 

 

15.00 – 16.00 Keynote Prof Dr Rosa Maria Banos spreekt over “Mental Health and Technologies : a relationship with a promising future.” Prof Banos zal ons op een onderhoudende wijze uiteenzetten hoe internet, smartphones, sensoren, virtual reality en augmented reality bruikbare tools zijn die sterk bijdragen om ons brein vitaal te houden. Je zult versteld staan van hoe de nieuwe technologie iedereen die werkzaam is met het mentale welzijn van zijn cliënten en patiënten kan ondersteunen.

 

16.00 – 16.30 Q&A en afsluiting van het Congres. 

De psycholoog- muzikant-zanger Jo Geboers ( Low land Home) luistert muzikaal het congres op

 

INVESTERING

Vroegboekkorting: tot 30 april wordt een aanzienlijke vroegboekkorting toegekend. Dan betaal je all-in 325 euro plus BTW.

Nadien betaal je 375 euro plus BTW.

Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar  eddy.vandenbriele@telenet.be

Vermeld dan jouw naam en adres, eventueel firmanaam en BTW en vergeet vooral niet je telefoon te vermelden. Eddy zorgt voor een feilloze afwerking.

Algemene Voorwaarden

Schrijf je in