Stressmanagement

Actieve Training

HomeTrainingActieve Training

OPLEIDING TOT COACH : word een holistische coach dankzij de combinatie van de polyvagaal theorie en de actieve communicatie met Spiral Dynamics

COACHING MET DE POLYVAGAAL THEORIE, SPIRAL DYNAMICS EN HET DYNAMISCH COMMUNICATIESYSTEEM

Ben je op zoek naar een unieke en holistische benadering van coaching en therapie? Combineer dan onze opleiding in coaching met de polyvagaal therapie en met Spiral Dynamics waardentraining en ontdek hoe je nog effectiever kunt werken aan het verbeteren van het welzijn  van je cliënten. Spiral Dynamics is een sterk communicatiesysteem gebaseerd op waarden en drijfveren van mensen. Je leert optimaal coachen. Verrassend.

Met de polyvagaal therapie, een wetenschappelijk onderbouwde methode gericht op het herstellen van de balans in het autonome zenuwstelsel, kun je werken aan het verminderen van stress, angst en andere psychische klachten. Maar wat als je je cliënten ook kunt helpen om hun eigen waarden en drijfveren beter te begrijpen? Dat is precies wat Spiral Dynamics waardentraining biedt: een dieper begrip van de persoonlijke waarden en motivaties die het gedrag van mensen drijven.

Door de combinatie van deze twee benaderingen kun je niet alleen werken aan het verminderen van psychische klachten, maar ook aan het verbeteren van de levenskwaliteit van je cliënten. Je leert hoe je de polyvagaal therapie en Spiral Dynamics training kunt integreren in je coaching en therapie, en hoe je deze twee benaderingen kunt combineren voor optimale resultaten.

Tijdens de opleiding krijg je de kans om te leren van ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in zowel de polyvagaal therapie als Spiral Dynamics training. Je leert hoe je deze methoden kunt toepassen in de praktijk, en hoe je cliënten kunt begeleiden bij het ontdekken van hun eigen waarden en drijfveren.

Door te kiezen voor onze gecombineerde opleiding in coaching met de polyvagaal therapie en Spiral Dynamics waardentraining, ben je verzekerd van een unieke en effectieve benadering van coaching en therapie. Of je nu een ervaren coach of therapeut bent of net begint aan je carrière, deze opleiding biedt je de kans om je vaardigheden te verbeteren en je kennis uit te breiden.

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor onze gecombineerde opleiding in coaching met de polyvagaal therapie en Spiral Dynamics waardentraining, en ontdek hoe je nog meer kunt betekenen voor je cliënten!

 

INHOUD

In deze opleiding zullen deze waarden beschreven worden.  Sommige waarden zijn gebaseerd op de mening van de groep en andere  zijn individuele meningen. Waarden zetten aan tot acties en zijn soms sterk emotioneel gestuurd. Ze zijn de motor achter onze acties en ze bepalen in welke omgeving we leven. We schetsen ook hoe ze in de loop van de vele miljoenen jaren geëvolueeerd zijn en hoe ze samen hangen met de polyvagaal theorie. We zien de evolutie van individu naar groep en de evolutie van veerkracht. Met deze kennis zijn we gewapend om vele nieuwe hulpbronnen aan te boren. We zullen alles integreren in een dynamisch model zodat leidinggevenden en coaches optimaal kunnen communiceren.

 

Deze theorie geeft antwoorden op vragen als:
Welke zijn die belangrijke perioden van de menselijke ontwikkeling?
Welke zijn de belangrijke perioden in onze persoonlijke ontwikkeling?
Kunnen we veranderen van waarden en drijfveren gedurende ons leven?
Hoe kunnen we conflicten vermijden met anderen?
Hoe kunnen we optimaal samenwerken?
Welke zijn de drijfveren van het bedrijf waarin we werken?
Welk werk, welke omgeving past bij ons?
Hebben we goede collega’s en wat kunnen we doen?

Hoe maken we onze veerkracht optimaal?
Kunnen we invloed uitoefenen op immuniteit en hormonaal stelsel?

Wat is optimaal coachen? 

 

WAT ZUL JE LEREN?

De training bestaat uit drie delen:

Zelfinzicht en psycho-educatie

Oefeningen en coaching

Coaching en werken met vragenlijsten

Na de training ben je een echte coach en kun je gebruik maken van de meest moderne technieken en hulpmiddelen. Alle deelnemers ontvangen een syllabus, een vragenlijst met gratis individuele begeleiding indien gewenst, en de slides van deze uitgebreide cursus. Na de opleiding ontvang je het DIFFERENT Certificaat en kan je trainen met Spiral Dynamics, de Polyvagaal Theorie en de dynamische communicatie van Dilts. 

PRAKTISCH

Deze integrale opleidiing bestaat uit vier dagen. Deze dagen worden gepland zodat jullie de gelegenheid krijgen het geleerde optimaal te integreren. 

Deze dagen zijn 15/3/2024, 22/03,16/4 en 23/4/2024.

Inbegrepen alle beschreven documentatie en uitstekende catering.

Lokatie: DE KLUIZERIJ AFFLIGEM

UW INVESTERING: 1250 ex BTW ( 1512,5 eur BTW inclusief). 

Inschrijven: stuur een mail naar: l.swinnen@pandora.be of gebruik de knop. Vergeet niet het juiste adres en eventueel BTW nummer te vermelden. 

Schrijf je hier in