Stressmanagement

Nieuws

HomeNieuws

Nathalie Van Renterghem

Tijdens deze lezing laat Nathalie je kennismaken met Deep Democracy, een methode voor inclusieve besluitvorming. Je leert de wijsheid van de minderheid erkennen en je ontdekt hoe zondebokken zebra’s worden. Deze methode heeft haar roots in Zuid-Afrika en wordt ondertussen in 20 landen gepraktiseerd in zeer verschillende contexten. Groepen of teams die met Deep Democracy aan de slag gaan, winnen aan vitaliteit, inclusie, betrokkenheid, samenwerkingsgerichtheid en effectiviteit.

 

Nathalie werkt als zelfstandig improvisatie-acteur, facilitator en trainer. Ze  bracht (en brengt nog steeds) de liefde voor en de kunst van improvisatie bijduizenden studenten tijdens een van hun vele cursussen. Een belangrijke gemeenschappelijke noemer in al haar werk is het overbruggen van verschil. Onder andere het eren van de ander in zijn/haar anders-zijn.
Met haar brede kennis zal ze de aanwezigen op een begeesterende manier op de hoogte brengen van deep democracy en haar speech zal met humor, interactie en oefeningen doorspekt zijn.  


Nathalie werkt als zelfstandig improvisatie-acteur, bemiddelaar, facilitator en trainer.
Ze maakt deel uit van het kernteam van Fanny Matheusen bij Hummus, the Art of Deep Democracy (www.deep-democracy.be).
Ze is daarnaast een van de oprichters van Inspinazie, een improvisatiecollectief dat al meer dan twintig jaar oud is. Inspinazie is pionier in toegepaste improvisatie in Vlaanderen.

Een belangrijke gemeenschappelijke noemer in al haar werk is het overbruggen van verschil. Onder andere door het eren van de ander in zijn/haar anders-zijn. Daar bedacht ze een werkwoord voor: anderen. Naast Deep Democracy en Improvisatietheater zijn belangrijke methodologische inspiratiebronnen voor haar o.a.: Appreciative Inquiry, Viewpoints voor dans en theater, Theory U.Nathalie houdt ervan haar verschillende werkdomeinen met elkaar te verstrengelen. Zo ontwikkelde ze met haar improvisatiegezelschap TIM/Inspinazie (www.timtheater.be) bijvoorbeeld de voorstelling TIM XL.